Taichi Phoenix Leiden Menu

Lessen en workshops

Taichi Phoenix Leiden heeft twee lesgroepen. Elke groep heeft zijn eigen locatie waar de les plaatsvindt. Beide groepen kennen beginners en meer gevorderden die met elkaar oefenen.

Radius taiji groep

toelatingscriterium leeftijd 55+
locatie Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A , zaal Studio
dag en tijd maandag 14.00 tot 15.00 uur
periode van september t/m juni (10 maanden)
deelnemen opgeven bij de docent na een gratis proefles
kosten € 160,- op jaarbasis (bedrag 2017-2018); wordt in 2 termijnen afgerekend met de administratie van Radius

Hortus taiji groep

toelatingscriterium geen
locatie Hortus Universiteit Leiden, Rapenburg 73; de les vindt buiten in de Hortus plaats, tenzij regen, wind of sneeuw dat niet mogelijk maakt; in dat laatste geval vindt de les plaats in het Lipsius-gebouw, Cleveringaplaats 1 (op een paar minuten lopen van de Hortus)
dag en tijd woensdag 12.30 tot 13.30 uur
periode in principe wordt het hele jaar door les gegeven
deelnemen opgeven bij Els Koeneman na een gratis proefles via haar e-mail adres e.m.b.koeneman@library.leidenuniv.nl
kosten de kosten van de lessen zijn €20,- of € 25,- p.p. per maand (2017), afhankelijk van het aantal lessen in een maand; alle deelnemers/sters betalen eenmaal per maand dit bedrag

Workshops

Op verzoek geeft Philip Unger workshops aan instellingen of bedrijven. Bij elke workshop wordt rekening gehouden met verzoeken en/of kenmerken van de deelnemers/sters. Voorbeelden zijn workshops aan de vrijwilligers van het Leidse hospice, aan bezoekers van “Dag van het park” in Leiderdorp en de “Beweeg- en beleefweek park Cronesteyn” en aan de medewerkers/sters van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Kleding en schoenen

Voor taiji heb je geen aparte kleding nodig; iets wat je makkelijk en los zit en waarin je vrij kunt bewegen is prima. De beste schoenen hebben een platte (dus geen hak) dunne zool, waarmee je goed de grond onder je voeten kan voelen.

Taiji in de zomerperiode

In de zomerperiode, de maanden juli en augustus, is er (gratis) taiji in het Van der Werfpark op maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Er is geen taiji als Philip Unger op vakantie is of als het slecht weer is. Deelname is voor iedereen mogelijk en het is ook toegankelijk voor mensen die met taiji kennis willen maken.

Vervanger/ster

Elke taiji-groep heeft een vaste vervanger/ster als de docent Philip Unger niet zelf aanwezig kan zijn. Reden voor afwezigheid: het volgen van een taiji training en verhinderd of met vakantie zijn. De docent volgt meestal twee à drie keer per jaar een taiji training (7 tot 9 dagen) bij zijn Chinese leraar Wee Kee Jin in Engeland en/of in Nederland.

De vervangster voor de Radius- en Hortus- groep is Ria Regnery; zij is docente qi gong, een Chinese bewegingskunst die goed aansluit en van de zelfde principes uitgaat als taiji.

Deelname en verantwoordelijkheid

Deelnemen aan een groep kan in principe gedurende het jaar (september tot juni) plaatsvinden na het volgen van een gratis proefles. De kosten voor de lessen worden bepaald op basis van de startdatum van de deelnemer/ster. Restitutie van betaald lesgeld bij het niet (meer) volgen van lessen is niet mogelijk.

In bijzondere gevallen kan het voorkomen dat het deelnemen aan een bepaalde groep niet mogelijk is, omdat anders de groep te groot wordt. Het is beter in verband met het geven van persoonlijke aandacht om een groep niet groter te laten worden dan 12 deelnemers/sters.

Iedere deelnemer/ster aan een groep beoefent taiji op basis van eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is de eigen (fysieke) grenzen te kennen en te respecteren. De docent zorgt voor een goede didactische situatie, waarbinnen elke deelnemer/ster zoveel mogelijk kan leren; de deelnemer/ster zelf draagt verantwoordelijkheid voor het verantwoord uitvoeren van oefeningen en activiteiten.

Informatie

Wilt u informatie over de lessen, de taiji-groepen of over de mogelijkheden voor een workshop, vul dan graag het contactformulier in.