Taichi Phoenix Leiden Menu

Wie is Philip Unger?

Philip Unger (1947) studeerde sociologie en heeft daarna 23 jaar in diverse functies in het middelbaar onderwijs gewerkt. In 2000 heeft hij zijn baan in het onderwijs vaarwel gezegd en is (na de nodige cursussen en opleidingen) als lichaamsgericht therapeut 14 jaar actief geweest. In een parttime opleiding voor lichaamsgerichte therapie heeft hij lesgegeven en mensen begeleid die hieraan deelnamen. Tot 2013 gaf hij ook cursussen onthaasten en meditatie voor K&O (voorloper van BplusC).

15 jaar beoefende hij shotokan karate en behaalde de 1e dan/zwarte band bij de Budo Bond Nederland. Vanaf 1998 begon hij zich te verdiepen in taijiquan (Yang-stijl). Twee jaar volgde hij een part-time opleiding voor taiji docent. In 2005 en 2006 heeft hij in een speciaal aangepast programma twee groepen ouderen tussen de 72 en 92 jaar taiji-les gegeven. Met zijn reguliere lessen is hij in 2009 gestart. Naast lesgeven verzorgt hij ook workshops op verzoek voor instellingen of bedrijven (zie “Lessen en workshops”).

Hij traint bij taiji vereniging Sung in Leiden o.l.v. Loek Kawilarang en is gecertificeerd taiji leraar bij deze vereniging. Bij zijn andere, Chinese, taiji leraar Wee Kee Jin, traint hij als deze in Nederland en Engeland zijn “taiji camps” geeft. Tenslotte krijgt hij periodiek een persoonlijke taiji training van Jacqueline Ansem (gediplomeerd teacher door Wee Kee Jin).

Contact

Wilt u contact met Philip Unger opnemen, dan kunt u het contactformulier invullen en verzenden of een e-mail sturen naar phoenix.unger@casema.nl.
Wilt u hem graag persoonlijk spreken over iets dat u niet via de e-mail of het formulier wilt meedelen, dan kunt u hem bellen: 071 – 576 28 61.